Brokkolis lasagne

Hozzávalók:

8 lasagne tésztalap
25 dkg brokkoli (friss vagy mélyhûtött)
10-15 dkg ricotta sajt vagy tehéntúró
10-15 dkg reszelt mozarella sajt
2 nagykanál tejföl
(Utóbbi háromra azért nem írok pontosabbat, mert mindegy, ízlés szerint lehet adagolni.)

őrölt fehérbors
szódabikarbóna
vaj vagy margarin a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

Egy fazék vízbe egy kávéskanál szódabikarbónát teszünk és megfőzzük benne a brokkoli rózsákat.
Egy másik fazékban sós, olajos vízben megfőzzük a tésztalapokat.
Egy tálban összekeverjük a ricottát vagy túrót a tejföllel, ízesítjük egy csipet borssal és sóval, majd hozzáadjuk a puhára főtt, lecsöpögtetett brokkolit és összekeverjük.
Egy kis, mély tepsit kikenünk vajjal, az aljára fektetünk két megfőtt tésztalapot, arra kenünk két kanál tölteléket, megszórjuk egy kevés mozarellával, ezután újabb két tésztalap jön, stb. A tetejére jusson két tésztalap, amikre pakoljunk sok mozarellát.
Előmelegített sütőben sütjük addig, amíg a tetején a sajt szép aranyos színben pompázik.

Jó étvágyat!