Cookie alaprecept

Hozzávalók:

2 1/2 csésze liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1 csésze margarin
1 csésze barnacukor
1/2 csésze kristálycukor
1 csomag vaníliáscukor
2 tojás
chocolate chip cookie-hoz: 2 tábla tej- vagy étcsoki, minden kockája négyfelé vágva
M&M’s cookie-hoz: 3 db 45g-os (v. kevesebb nagyobb) csomag M&M's
sütőpapír

Elkészítés:

Egy tálban habverővel (lehet elektromos is) összekeverjük a margarint a cukrokkal. (A margarint előtte megolvaszthatod mikrosütőben, ami jelentősen megkönnyíti a dolgodat.)
Hozzáadjuk a tojást és összekeverjük.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sóval és a szódabikarbónával.
A margarinos keverékhez adagoljuk a lisztes keveréket és összedolgozzuk az egészet.
HA chocolate chip cookie-t akarunk, belekeverjük a csokidarabkákat a tésztába.
Bekapcsoljuk a sütőt.
Egy tepsi aljára sütőpapírt teszünk, és két kanál segítségével halmokat teszünk rá a masszából, egymástól legalább 5 centire, mivel a halmok sütés közben kilapulnak.
HA M&M's cookie-t akarunk, minden halom tetejére 3-5 szem M&M's-t teszünk és enyhén belenyomjuk a tésztába.
Nyolc-tíz percig sütjük, vigyázva, hogy ne égjen meg a széle/alja!
Kivesszük a sütőből, 5 percig békén hagyjuk, majd óvatosan leszedjük őket a papírról és hideg felületen (pl. felfordított tálca) hagyjuk őket egészen kihűlni. Az normális, ha a cookie puha, amikor kiszedjük a sütőből! Olyannak kell lennie. :)
Ha kihűltek, és nem fogy el mind azonnal, lezárt dobozban kell őket tárolni, úgy egy hétig is elállnak, sőt egyre finomabbak lesznek

Jó étvágyat!