Fehércsokis cookie

Hozzávalók:

2 1/4 csésze liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
1 csésze margarin megolvasztva
3/4 csésze barnacukor
3/4 csésze kristálycukor
1 csomag vaníliáscukor
2 tojás
2 csésze fehér csoki chip (Mo.-on nem kapható, helyette három tábla fehér csokit vagdalj apró darabokra, minden kockát négyfelé)
1 csésze darált dió vagy Dejó
sütőpapír

Elkészítés:

Nagy tálban összekeverjük az olvasztott margarint a cukrokkal.
Hozzáadjuk a tojást és összekeverjük.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sóval és a szódabikarbónával.
A margarinos keverékhez adagoljuk a lisztes keveréket és összedolgozzuk az egészet.
Belekeverjük a fehér csokidarabkákat a tésztába.
Belekeverjük a diót vagy Dejót is a tésztába.
Bekapcsoljuk a sütőt.
Egy tepsi aljára sütőpapírt teszünk, és két nagykanál segítségével halmokat teszünk rá a masszából, egymástól legalább 5 centire, mivel a halmok sütés közben kilapulnak.
Nyolc-tíz percig sütjük, vigyázva, hogy ne égjen meg a széle/alja! Akkor kell kivenni a sütőből, amikor a szélük nagyon enyhén megpirult.
Miután kivettük a sütőből, 5 percig békén hagyjuk, majd óvatosan leszedjük őket a papírról és hideg felületen (pl. felfordított tálca) hagyjuk őket egészen kihűlni. Az normális, ha a cookie puha, amikor kiszedjük a sütőből! Olyannak kell lennie. :)
Ha kihűltek, és nem fogy el mind azonnal, lezárt dobozban kell őket tárolni, úgy egy hétig is elállnak, sőt egyre finomabbak lesznek.

Megjegyzés:

Ennek a cookie-nak az íze (és egyúttal sikere) nagyban függ a felhasznált fehércsoki minőségétől. Én Milkát javasolok. Iszonyat drága, de megéri.


Jó étvágyat!