Mogyoróvajas cookie

Hozzávalók:

1 tojás
1 1/4 csésze barnacukor
1/2 csésze margarin
3/4 csésze mogyoróvaj
3 ek. tej
1 csom. vaníliáscukor
3/4 tk. szódabikarbóna
3/4 tk. só
1 3/4 csésze liszt
sütőpapír

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a margarint, a cukrokat és a mogyoróvajat. (A margarint előtte megolvaszthatod mikrosütőben, ami jelentősen megkönnyíti a dolgodat.)
Hozzáadjuk a tojást és a tejet és összekeverjük.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sóval és a szódabikarbónával. (Ezt a lépést óvatosan kell csinálni. Én személy szerint mindig összepermetezem a konyhát liszttel...)
A mogyoróvajas keverékhez adagoljuk a lisztes keveréket és összedolgozzuk az egészet.
Bekapcsoljuk a sütőt.
Egy tepsi aljára sütőpapírt teszünk, és két kiskanál segítségével halmokat teszünk rá a masszából. (1. ábra) Több turnusban kell őket sütni, mivel nincs elég nagy tepsi, amin mind elfér kellő távolságban egymástól.


Kés segítségével mintát nyomkodunk a masszába. (2. ábra)


Nyolc-tíz percig sütjük, vigyázva, hogy ne égjen meg a széle/alja!
Kivesszük a sütőből, 5 percig békén hagyjuk, majd óvatosan leszedjük őket a papírról és hideg felületen (pl. felfordított tálca) hagyjuk őket egészen kihűlni. Az normális, ha a cookie puha, amikor kiszedjük a sütőből! Olyannak kell lennie. :)
Ha kihűltek, és nem fogy el mind azonnal, lezárt dobozban kell őket tárolni, úgy egy hétig is elállnak, sőt egyre finomabbak lesznek.


Jó étvágyat!