Piskóta

Hozzávalók:

6 tojás
6 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
6 púpozott ek. liszt
1 cs. sütőpor
csipet só
margarin a tepsi kikenéséhez vagy sütőpapír

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy nagy tálban.
A lisztet egy másik tálba szitáljuk és alaposan összekeverjük a sütőporral.
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet. Fakanállal vagy lapáttal óvatosan összedolgozzuk, vigyázva, hogy a tojáshab ne essen össze.
Sütőpapírral kibélelt vagy margarinnal kikent sütőformába öntjük, és kb. 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
A megsült piskótát kis ideig hagyjuk a tepsiben hűlni, majd borítsuk ki lisztezett vágódeszkára.

Megjegyzés:

Ha ennél nagyobb vagy kisebb piskótára van szükségünk, akkor változtassuk a hozzávalók mennyiségét. Ahány tojást teszünk bele, mindig ugyanannyi evőkanál cukor és púpozott evőkanál liszt kell hozzá.

Jó étvágyat!