Túrógombóc

Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró
12 dkg búzadara
3 tojás
10 ek. zsemlemorzsa
2 ek. olaj
porcukor
tejföl


Elkészítés:

Egy nagy tálba morzsoljuk a túrót, hozzáadjuk a darát és összedolgozzuk.
Egy másik nagy tálba csurgatjuk a tojások fehérjét, a sárgáját és egy pici sót pedig hozzákeverünk a túrós keverékhez.
Kemény habot verünk a tojásfehérjéből és óvatosan hozzákeverjük a másik tál tartalmához.
Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából és forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük őket főni. Amikor mindegyik felúszott a víz tetejére, készen vannak.
Az olajon megpirítjuk a morzsát, és a kész gombócokat beleforgatjuk.
Tejföllel és porcukorral tálaljuk.

Noé tippje:

A pirított morzsához keverj porcukrot és egy kevés fahéjat, és abba forgasd a pucér gombócokat.


Jó étvágyat!